Bomila Resort Oy

Vuonna 2024 toimintansa aloittanut Bomila Resort Oy on perustettu Joroisten Kartanogolfin yhteyteen. Majoitusyhtiön ytimessä on luonto ja -liikuntaystävällisyys. Olemme tasokas, mutta savolaisen rento majoituspaikka. Ovemme ovat auki kaikille – myös lemmikeille.

Yrityksemme nimi juontaa golfkenttien naapurissa jo vuosisatoja sijainneesta Bomilan (Puomila) tilasta. Joroista kutsuttiin 1700- ja 1800-lukujen vaihteessa Savon Pariisiksi, koska G. M. Sprengtportenin Haapaniemeen perustaman kadettikoulun upseerit ja kartanoiden väki puhuivat keskenään pitkälti ranskaa.

Joroinen, ruotsiksi Jorois, ja etenkin Rantasalmi olivat Turun rauhasta (1743) Haminan rauhaan (1809) asti Ruotsin ja Venäjän välistä, strategisesti tärkeää rajaseutua. Niinkin läheinen kaupunki kuin Savonlinna kuului Venäjän imperiumiin, mistä todistavat sotamarsalkka Alexander Suvorovin Olavinlinnaan toteuttamat linnoitustyöt.

Värikäs historia ja lukuisten kielten solina saavatkin meidät tänä päivänä toteamaan: Bo (ruotsiksi asua tai asu) + mila (venäjäksi suloisesti) = Asu suloisesti Bomilassa!

Yhteystiedot

Bomila Resort Oy

Golftie 14 B, 79600 Joroinen
(Kartanogolf)

040 067 9928

info@bomila.fi

Y-tunnus: ​3295563-7